Lunchservice voor Ouderen

Over Willeke Stegeman


In mijn jeugd ben ik opgegroeid met de verse groente van het land van mijn vader. De smaak voor goede dingen is hier ontwikkeld net als de liefde voor koken en bakken.


Vierentwintig jaar geleden ben ik begonnen met mijn baan in het Gelre Ziekenhuis, tijdens het werk heb ik een opleiding gevolgd tot voedingsassistente. Een ontzettend leuke baan, de omgang met mensen, de mensen verzorgen d.m.v. het eten en drinken te brengen. Zeker een afwisselende baan, omgaan  met  diëten, overleg en samenwerken  met verschillende disciplines in het ziekenhuis, alles hoort erbij. Een belangrijk onderdeel is de regels naleven van de HACCP. Een aantal jaren geleden is de functie veranderd naar de naam Roomservice medewerkster  en hiervoor werd wederom een opleiding gevolgd geschreven door Guest in combinatie met het ROC, speciaal gericht op het ziekenhuis. Ook dit diploma werd gehaald. 


Door de contacten in de loop van de jaren met de patiënten hoor en zie je veel; er is een duidelijke vergrijzing van de bevolking, iemand van 90 jaar is namelijk geen uitzondering meer. De mensen vertellen veel, er komt vaak naar voren dat ze eenzaam zijn; mensen om hun heen zijn weggevallen, kinderen zijn druk met hun eigen leven of wonen ver weg. Hierdoor is het idee ontstaan om Het Gorssels Broodmandje op te starten naast mijn huidige baan. Alle kennis en ervaring van de afgelopen jaren kan ik hiervoor gebruiken. Ik werk vanuit mijn hart.  Het geeft veel voldoening om mensen heerlijk en gezond te laten eten en de gezelligheid terug te brengen. 

   

Mijn liefde voor koken en bakken kan ik hierin helemaal kwijt, verse soep maken, een quiche bakken enz. Maar ook contacten leggen, waardoor er veel afwisseling is. Mijn vader heeft nog steeds zijn biologische moestuin dus producten van zijn hand gebruik ik nog steeds, in mei zal er daarom verse asperge soep op het menu staan.