Lunchservice voor Ouderen

Nieuws

Mei 2021

Streek ontbijtpakket voor 2 personen:

Om iemand toch te kunnen verrassen met een heerlijk ontbijt hebben wij een leuke rieten tas gevuld met een ontbijt. Deze tas is een leuk cadeau. Omdat de broodjes zelf afgebakken dienen te worden en de eieren nog gekookt, kun je zelf beslissen wanneer het te gebruiken. Als je heerlijk hebt gegeten dan blijft er nog een mooie blok theedoek en stevige rieten tas over.

Wil je meer informatie over dit leuke pakket en hoe te bestellen, kijk even bij het onderwerp Streekontbijt.


*Nog steeds hebben wij te maken met het Corona virus. Daardoor kunnen wij niet bij mensen thuis de tafel dekken om een lunch te serveren.


December 2020

I.v.m. alle maatregelen rondom Corona kunnen wij nog steeds geen lunches aan huis verzorgen.

Voor de feestelijke december maand hebben wij een mooi Streek ontbijt pakket. Deze gevulde rieten tas kan bij de voordeur worden bezorgd. Ook is er de mogelijkheid om leuke pakketjes samen te stellen met onze ambachtelijk bereidde jam naar eigen recept. Een traktatie bij kerstontbijt of brunch.

Houdt de website in de gaten want wij zijn nog volop bezig met de voorbereiding van een leuk pakket met een heerlijke geurkaars en jam.

01 April 2020

Beste mensen, helaas dekken wij geen tafel voor ontbijt of lunch bij mensen thuis i.v.m. de maatregelen omtrent het Corona virus. Wel is er de mogelijkheid om een streek ontbijt pakket te laten bezorgen bij de voordeur❤️


Voor Moederdag!!

Hartje met een potje jam & geurzakje naar keuze. Samen €7,95

Op aanvraag kunnen er leuke pakketjes worden gemaakt. Heb je een idee laat het weten en wij gaan aan de slag.


 

29 April 2019

In Juni starten wij weer met een mooi programma in de zorgtuin.
Speciaal voor Senioren en Mantelzorgers.
Wij willen heel graag de mensen bereiken die alleen zijn, eenzaam, weinig buiten komen. Graag willen wij in contact komen met deze mensen maar dat is moeilijk.
Daarom hebben wij jullie hulp nodig. Kijk eens om je heen wie heeft een uitje nodig. Gezellig samen eten, zien eten doet eten. Dit alles in een prachtige omgeving. De zorgtuin in Gorssel.
De zorgtuin draait geheel op vrijwilligers. Voor de lunch wordt wel een bijdrage gevraagd.
Heb je flyers nodig om uit te delen neem dan contact met ons op. Werk je in een verzorgingstehuis en wil je met een groepje bewoners komen dan kan dat ook. Dit is ook georganiseerd door de Polbeek afgelopen jaar. Wat hebben de cliënten genoten.
Wij hopen op een prachtige middag waar wij veel Senioren blij mee kunnen maken.

 


 17 juni 2018 

Met de verkoop van jam waren wij ook weer aanwezig bij Buitenkunstig Gorssel. Een leuk evenement in Gorssel. Waaronder ook de streekmarkt.  

   

 

 

 

 

 

In mei en juni hebben een aantal mensen weer mogen genieten van de gezellige middagen in de zorgtuin. Wij begonnen met de lunch verzorgd door Het Gorssels Broodmandje en daarna een leuke activiteit. Samen met Klaassien de tuin in om een bloem te uit te zoeken en deze na te tekenen met aquarel potloden. Met een prachtig resultaat ging iedereen weer naar huis.      

 

 

Dit jaar zijn wij ook erg druk met het maken van jam. Heerlijke halfzoete jam met leuke smaak combinaties. Steeds weer opzoek naar nieuwe smaken.

Erg trots zijn wij dan ook op het feit dat de jam in het Gorssels Kaashuys wordt verkocht.  

 

 

 

  

 

 

Ook bij de Stay okay in Kring van Dorth staat onze jam in de vitrine. Bent u op zoek naar een leuk cadeautje dan zijn er veel mogelijkheden voor leuke pakketten.

 

 

 

 

 

 

Een heerlijk cadeautje met een bakje vers gemaakte eiersalade. Heerlijk genieten.  

 

20-04-2018

Jam

Vanaf nu wordt er ook Jam verkocht bij Gorssels Kaashuys in de Hoofdstraat.

Op dit moment zijn er weer nieuwe smaken bij gekomen. Bosvruchten, Braam, Framboos Deluxe (framboos, sinaasappel met een vleugje cointreau en steranijs)  Winterjam en stoofperenjam is een seizoensproduct. en nu niet voorradig.


Zorgtuin

Ook beginnen wij weer in mei met de lunches in de zorgtuin

Het doel van deze gezellige middagen is om mensen samen te brengen in een prachtige omgeving. Mensen laten genieten van de lunch, gezellig samen zijn. Daarna een leuke activiteit. Een rondleiding met het voordragen van streekgedichten of teken/schilderen. Dit is een eenvoudige activiteit voor iedereen te doen.
Het zou fijn zijn als mensen in hun omgeving rondkijken, wie is er alleen en kan deel nemen aan deze gezellige middag. Wij gunnen het alle eenzame senioren.
Vorig jaar is er een groep bewoners van de Polbeek uit Zutphen geweest, deze mensen hebben zo ontzettend genoten. Geweldig.

In verband met de voorbereidingen voor de lunch kunt u zich opgeven bij Willeke op telefoonnummer 06-25058983 of via email op info@hetgorsselsbroodmandje.nl

07-02-2018

Het Gorssels Broodmandje gaat samen met Rianne klein Selle een leuke workshop voor de Pasen organiseren met vooraf een lunch.21-09-2017

"Het Gorssels Broodmandje verkoopt Jam op de streekmarkt buitenkunstig Gorssel"

 

 

21-09-2017

"Kunst ontmoeten en beleven op de zorgtuin"

In mei, juni, augustus en september was er een prachtig project. Een ontmoeting in de zorgtuin voor Senioren en mantelzorgers. Een samenwerking van de zorgtuin en Het Gorssels Broodmandje. Er werd gestart met een gezonde lunch verzorgd door Het Gorssels Broodmandje aansluitend was er een activiteit. Muziek, voordragen van gedichten, rondleiding door de tuin en tekenen/schilderen.

Een mooi project waar veel mensen blij van werden.

 

 

 

06-02-2017


Actie voor de maand februari!!!

Een leuke rieten tas gevuld met een streekontbijt voor 2 personen.

Normaal €39.95  nu  €35.- 


06-02-2017

Op 1 november 2016 bestond Het Gorssels broodmandje 1 jaar. Om dit te vieren was er een win actie op facebook.  Ineke ter Keurs won een streekontbijt voor 2 personen in een leuke rieten tas. De prijs is uitgereikt aan haar moeder mv van Wijhe woonachtig op het Spijk in Eefde. Zij zal samen met haar dochter genieten van het ontbijtje.
06-02-2017

Het Gorssels Broodmandje heeft in november 2 gezellige middagen georganiseerd in samenwerking met Julia van schoonheidssalon Beauty Vitale.

Deze middag was in het koffie gebouwtje van de Bloemenkamp in Gorssel. De dames begonnen met een heerlijke gezonde lunch. Aansluitend vertelde Julia over de huid in de winter en kon iedereen genieten van een ontspannende handmassage. De middagen waren erg geslaagd er in het nieuwe jaar zal er zeker een vervolg komen.

Vindt u het leuk om voor een groepje zo’n gezellige middag te organiseren dan komen wij op locatie. Laat het weten.


      

 


13-07-2016


Het project “lunchen in de zorgtuin”is na vier woensdagen ten einde. De opkomst werd per keer groter, de laatste dag zelfs 11 mensen terwijl er maximaal 10 mensen konden deelnemen per keer, maar het is gelukt iedereen kon heerlijk zitten lunchen.

Het publiek was heel divers qua leeftijd, 40 jaar t/m 94 jaar. Iedere woensdag was anders. Mensen waren erg enthousiast over het samen zijn. Niet alleen thuis zitten maar heerlijk samen lunchen. De omgeving van de zorgtuin is prachtig. Een aantal keren konden wij zelfs buiten eten. Aansluitend was er de rondleiding. De eerste keer gegeven door dhr van Dort, hij is degene die de zorgtuin heeft opgericht. De dagen erna was het de beurt aan  Klaassien, zei kon heel boeiend vertellen over het ontstaan van de zorgtuin en over alle kruidenplanten. Waar je ze allemaal voor kunt gebruiken enz. Voor ons mag het zeker een vervolg hebben. Wij  hopen dat dit ook nog mogelijk gemaakt kan worden in de toekomst.

 

Alle mensen die deel hebben genomen, hartelijk dank voor de gezelligheid.


12-05-2016

"Streeklunch verkrijgbaar bij Het Gorssels Broodmandje!"

Binnenkort een Streeklunch verkrijgbaar.

Alvast een voorproefje, heerlijke mosterdsoep met spekjes. Gemaakt van mosterd welke afkomstig is uit de landwinkel van camping Braakhekke uit Harfsen. Een leuke samenwerking met Gerard Zoetbrood, hij produceert deze heerlijke mosterd. Bij de Streeklunch zal verder nog meer gebruik gemaakt worden van producten afkomstig uit de landwinkel.


01-05-2016

"Ouderen samen brengen in Gorssel, een sociaal project van het Gorssels Broodmandje."

Het Gorssels Broodmandje gaat een sociaal project organiseren in samenwerking met de Zorgtuin Gorssel.

Van uit de ervaringen in mijn werk als voedingsassitente in het Ziekenhuis, zie ik dat oudere mensen vaak vereenzamen. Veel gesprekken gaan over het wegvallen van contacten. De vergrijzing in de maatschappij is duidelijk zichtbaar. Iemand van 90 jaar is geen uitzondering meer. Doordat ook de gezondheid afneemt komen deze mensen vaak in een isolement. Dit sociale isolement wordt een steeds groter probleem. Eén op de vijf ouderen komt niet meer buiten. Om deze mensen weer de gezelligheid te laten ervaren heeft het Gorssels Broodmandje een project gestart in samenwerking met de Zorgtuin. Ik werk vanuit mijn hart, mijn doel is om de ouderen een gezellige middag te bezorgen in een sfeervolle omgeving met een gezonde lunch. De prachtige zorgtuin staat volop in bloei, ruik weer de geuren van de bloemen en kruiden, de vogels fluiten, dit alles dichtbij de IJssel. We starten met een heerlijke lunch, bestaande uit een kopje huisgemaakte soep, verse salade, verschillende soorten brood, kaas, vleeswaren, zoet beleg en roomboter. Eén portie fruit. Koffie en thee. De tafel wordt sfeervol gedekt in de stijl van vroeger. Afhankelijk van het weer kan dit binnen of buiten. Ontmoet nieuwe mensen en eet gezamenlijk de lunch. Laat u heerlijk verwennen. De zorgtuin is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Aansluitend is er een rondleiding door de zorgtuin.
Om de kosten te dekken wordt er een vergoeding gevraagd van €9.95 p/p voor de lunch inclusief rondleiding. De volgende data zijn beschikbaar 22 en 29 juni, 6 en 13 juli. Aanvang 12.00 uur.
U kunt zich opgeven voor deze gezellige middag bij het Gorssels Broodmandje. Tel:0625058983 of info@hetgorsselbroodmandje.nl Max. 10 personen per keer.


Veerweg 21, Gorssel